DELIKATNY, PUSZYSTY IDEALNY DO TORTÓW ORAZ CIAST PRZEKŁADANYCH ULUBIONYMI MASAMI
SKŁADNIKI:
6 dużych jaj
6 łyżek wody
1,5 szklanki cukru
3/4 szklanki mąki ( tylko tortowa )
3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Żółtka utrzeć z 1 szkl. cukru, dodając po 1 łyżce wody,
2. Białka ubić z 1/2 szkl. cukru,
3. Do utartych żółtek dodać dwa rodzaje mąki, proszek do pieczenia i wszystko dokładnie zmiksować,
4. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i wymieszać powoli drewnianą łyżką.
Piec około 30 minut w temperaturze 160 stopni, do suchego patyczka i złotego koloru biszkoptu.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz