PRZEPIS
Domowe ciasteczka z marmoladą, które są kruche i delikatne w smaku.
Chwila przygotowań i można smacznie zajadać ciasteczka popijając kawkę:)
U mnie upieczona porcja znikła w ciągu 30 min :)
Byłam troszkę zła bo upiekłam je dla gości, ale widocznie smakowały moim domownikom:)
Napisanie tego postu zainspirowało mnie do ponownego upieczenia ciasteczek.
Więc czytajcie również zabierajcie się do pieczenia.
SKŁADNIKI:
1 kostka margaryny ( u mnie Kasia)
3 szklanki mąki ( u mnie tortowa)
0,5 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 jajko
2 łyżki śmietany 18%
PRZYGOTOWANIE:
1. Wszystkie składniki dokładnie zagnieść.
2. Włożyć ciasto do lodówki na pół godziny.
3. Rozwałkować ciasto na grubszy placek.
4. Wkrajać kształty.
5. W każdym wykrawanym kształcie odcisnąć na środku kciuk,
tworząc zagłębienie i wypełnić je marmoladą.
6. Piec w 200 stopniach od 8 do 10 minut.
Smacznego
Sylwia
Brak komentarzy
Prześlij komentarz