SERNICZEK STRACIATELLA Z MALINAMI / PRZEPIS / FIT

piątek, 17 marca 2017 | Brak komentarzy



Kilka dni chodził za mną smak wiedeńskiego serniczka :) jednak o takim mogłam tylko pomarzyć, gdyż obecnie jestem na diecie. Szukam przepisów na coś słodkiego, ale bardziej ,,FIT''- i mam dla Was przepis na zdrowszy serniczek z malinkami. Dla mnie jest wyśmienity...zresztą zapraszam do zrobienia:)


Składniki na spód:
1 szklanka płatków owsianych górskich
100 gram orzechów brazylijskich
100 gram wiórek kokosowych
2 łyżki kakao
2 łyżki ksylitolu ( lub miodu)

Składniki razem zblendować, aż powstanie papka. Masę wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Spód podpiec 15 minut w 175 stopniach.


Składniki na masę serową:
750 gram twarogu chudego
2 łyżki oleju kokosowego
4 łyżki ksylitolu
sok z cytryny
2 jajka
1 gorzka czekolada
maliny

Twaróg przepuścić dwukrotnie przez praskę lub dokładnie zmiksować. Dodać jajka, olej kokosowy, ksylitol, sok z cytryny i miksować do połączenia składników. Dodać do masy posiekaną nożem czekoladę i wymieszać dokładnie drewnianą łyżką.
Masę serową wylewamy na podpieczony spód i na wierzchu układamy maliny.
Piec przez 50 minut w 150 stopniach.



* Serniczek smakuję najlepiej, gdy schłodzimy go kilka godzin w lodówce


Sylwia

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

SZABLON BY: PANNA VEJJS.